Egy 48 éves helyi nő ellen indult büntetőeljárás a Dombóvári Rendőrkapitányságon, mert 2018. december 20-án egy ismerősétől – tévedésből – ajándékba kapott aranyékszerekkel sajátjaként rendelkezett, azokat nem adta vissza jogos tulajdonosának, hanem zálogba adta őket. A büntetőügy megindításának az volt az előzménye, hogy a 65 éves sértettől testvére bizsukat kért, hogy azokat hálából ismerősének adhassa, azonban az olcsóbb ékszerek között számos arany is maradt, melyeket a férfi egy szatyorban átadott a későbbi gyanúsítottnak.  

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az ékszereket a 48 éves nő lánya – az asszony kérésére – zálogba adta, melyekért több mint 300.000 forintot kapott. A család a pénz nagy részét elköltötte. A bizonyítási eljárás során a dombóvári rendőrök a 48 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az asszony a cselekmény elkövetését elismerte, és a még nála maradt ékszereket, valamint a megmaradt pénzt visszaadta a sértettnek.

Az ügy kapcsán a dombóvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.